Sommergleder!

Etter måneder med planlegging, nerver, mengder av poser i postkassa fra eBay, side opp og side ned med huskelapper, ja… da blei det endelig bryllup! Et fantastisk bryllup, som jeg aldri trodde skulle være meg forunt å oppleve. En dag fylt av venner, familie, overveldende inntrykk og minner for resten av livet. En dag der jeg har fått papirer på at jeg skal få dele hele mitt liv med min perfekte mann.

Etterfulgt av en bryllups tur med venner og familie, 10 herlige dager i Kroatia. ( Som forøvrig er alt for kort tid… ) Nærmere bestemt i Trogir. En vidunderlig liten perle på Dalmatia kysten. Sentrum består av en liten «old-town», som bugner av spisesteder, små butikker, gamle kirker og smale brosteinsgater. Andre gang i Kroatia, og definitivt ikke siste!

Dagene blei tilbragt på hvite strender med turkist hav og palmer, iskrem-kaffe, desserter og drinker, vin og nydelig mat. Dette landet tilbyr gastronomiske opplevelser man kan lete lenge etter. Lokale vinprodusenter lar smaksløkene få seg noen positive overraskelser. De er et usedvanlig gjestfritt folkeslag. De byr på seg selv og landet sitt på en unik måte. Maten er for det meste lokal, fisk og sjømat av ypperste kvalitet, oster og skinker med utpregede smaker, kjøtt, pasta, hva det måtte stå på ønskelisten.

Et besøk i nasjonalparken Krka blei det også, et enormt omeråde med frodig natur. Absolutt verdt et besøk!

En dagstur til ulike vingårder kunne man jo ikke la være, favorittstedet Matusko sine viner fikk bein å gå på… og middag i nydelige fjellomgivelser blei inntatt på deres lille taverna. Kroatia har en vinproduksjon som for mange er en ukjent verden. Særegne smaker, fra små produsenter, som man stort sett ikke får tak i i resten av verden.

Gleder meg til neste tur til Kroatia!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.